Geen categorie

Klaar voor een potje voetballen

Voor iedere voetballiefhebber is het natuurlijk superleuk om te kunnen voetballen in een tenue van je favoriete voetbalclub. Je kunt de show ermee stelen tijdens een voetbaltraining, tijdens een gewoon potje voetballen met vrienden of tijdens de gymles op school. Maar wat maakt voetbalkleding nu speciaal voor de sport?

Elementen van een voetbaltenue 

Bij veel sporten maakt het tijdens een training niet uit wat de spelers dragen. Dit is wel altijd kleding waar je gemakkelijk in kunt sporten, maar je hoeft dus niet kleding aan die voor je club staat. Zo kun je dus wel besluiten om een tenue te dragen van je favoriete voetbalteam, denk aan een barcelona tenue. Tijdens een training kun je dit gewoon dragen en kan het dus ook voorkomen dat je verschillend tenues voorbij ziet komen van verschillende voetbalclubs, leuk hé? Wel is het belangrijk om rekening te houden met het temperatuurverschil. Tijdens warme dagen kun je door met een shirtje en een broekje, maar als het kouder wordt is het niet gek om te kiezen voor een trainingspak of gewoon een shirt met lange mouwen en een lange broek.

Tijdens een wedstrijd dragen de spelers wel gewoon de kleding van hun verenging. Deze kleding bestaat vaak uit een shirt met daarop het logo van de club en het rugnummer van de speler en een broekje met ook hierop vaak het logo van de vereniging. Daarnaast worden er scheenbeschermers gedragen, kousen en voetbalschoenen. Ook zijn dit speciale schoenen met noppen voor de grip. De laatste punten, de schoenen, scheenbeschermers en kousen, zijn dingen die vaak zelf moet aanschaffen. Houdt er dus rekening mee dat je ervoor zorgt dat dit dingen zijn die goed passen en niet te groot of te klein zijn. Iets wat misschien voor zich spreekt, maar het zijn wel echt belangrijke punten. Zo kunnen te grote sokken afzakken en dus niet comfortabel zitten. Ook te kleine scheenbeschermers kunnen er duidelijk voor zorgen dat niet het volledige scheenbeen wordt beschermd en dat wil je juist wel. 

Tijd om een balletje te trappen

Wanneer je aan alle punten hebt voldaan ben je klaar om een potje te gaan voetballen met vrienden of om een wedstrijd te spelen namens je vereniging. Heb je ook nog eens een tof voetbaltenue aangeschaft? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om deze te bewaren voor speciale momenten, maar je kunt er ook juist voor kiezen om het te dragen en ermee te shinen tijdens alleen al een gymlesje op school. Dit kan geheel in stijl met gebruik van champions league voetballen. Zo kun je je net zo voelen als je favoriete speler. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *